info@devlam.eu

Wij wandelen weer!Ook weer op 🚶----- 1,5m -----🚶


8 augustus 2021 Wandeling Vlodrop 11km.

Start 11:00 uur

Startpunt: De Gitstap, Gitstappermolenweg, 6063 NT Vlodrop

We wandelen ongeveer 11 km met halverwege pauzeplaats voor hapje en drankje. Denk aan paspoort want we gaan de grens over. Bij heel erge hitte kunnen we eventueel zwemkleding meenemen om te zwemmen op het dag strand en de wandeling dus inkorten.Bij normaal weer wordt Amici Beach gewoon onze pauzeplaats en wandelen we door de bossen van Effeld.

Aan de rand van Nationaal Park De Meinweg in een prachtige, natuurlijke omgeving ligt de Effelder Waldsee. Dit 45 hectare groot meer ligt net over de Duitse grens bij Vlodrop en is omgeven door bossen. Hier vinden we het Dagstrand Amici Beach. Een schitterend dagstrand waar jong en oud op zomerse dagen heerlijk kunnen vertoeven en genieten van kristalhelder water met de hoogste zwemkwaliteit. Met ook deTrendy Amici Beach Club. Een plek waar je maximaal kunt genieten en loungen met prachtig uitzicht over de Effelder Waldsee. Chill, lounge en relax!

  12 september 2021 – Wandeling Kosberg (nabij Gulpen) 11 km.

Start: 11.00 uur

Startpunt: Restaurant “Jantje zag eens pruimen hangen” Berghem 1, Gulpen

Je kunt gratis parkeren op de parkeerplaats tegenover de camping en restaurant.

Na afloop drinken we daar nog een drankje, onderweg is ook nog een pauzeplaats.

Tijdens deze heuvelachtige en zeer panoramische wandeling, lopen we omlaag naar het prachtig dal en door het Schweibergerbos omhoog. We struinen door weilanden en lopen door het bos weer omhoog naar groeve Bissen. We dalen door de weilanden af met werkelijk schitterend uitzicht en lopen dan door de buurtschap Dal Bissen. Via veldwegen komen we bij herberg ’t Voshoes met mooi panoramaterras. De terugweg loopt over bospaden omlaag en via o.a. een veldweg komen we in het gehucht Landsrade, bij een picknickplek met alweer fantastisch uitzicht. Verder weer door de weilanden met klaphekjes en via een panoramische weg weer naar het startpunt.

Dit is een echte heuvellandroute met zeer mooie uitzichten.