info@devlam.eu

Agenda

                             

11 maart 2018 - Wandeling Ohé en Laak 9,3 km

Start: 11.00 uur

Vertrekpunt: bij Camping “De Maashoeve”, Moeder Magdalenastraat 13A in Ohé en Laak.

Je kunt parkeren langs de weg op de parkeerstrook.


Tijdens deze vlakke en gemakkelijke wandeling wandelen langs de Maas en door velden naar de Hompesche molen met brasserie. Dan lopen we naar de Molenplas waar we een groot stuk langs struinen. De terugweg gaat over leuke weggetjes tussen de velden door naar de Dilkensplas en een mooi stuk langs de Maas naar de Teggerse plas.
We komen langs diverse eetgelegenheden.

25 maart 2018 - Lange wandeling in het land van Herve ca. 4 uur

Vertrektijd: 09.45 uur

Verzamelpunt: parkeerplaats van stadion de Geusselt in Maastricht (voor McDonald)

Het plan is een stevige wandeling bij de zuiderburen te gaan maken. De zomertijd is dan net begonnen, maar letterlijk kan het natuurlijk vriezen of dooien. Maar of er nu een pak sneeuw ligt of de lente zich reeds in volle glorie toont, in beide gevallen is de tocht zeer de moeite waard en biedt prachtige vergezichten.
Zin om mee te gaan?
Reken op een effectieve wandeltijd van ruim 4 uur, dus enig uithoudingsvermogen is wel wenselijk, maar echt moeilijk is de tocht niet.
Onderweg is horeca, maar neem voor de zekerheid proviand mee.

8 april 2018 - Wandeling Voerendaal 10,8 km

Start: 11.00 uur

Vertrekpunt: Grandcafé Furenthela 16, Voerendaal. (Je kunt gratis parkeren achter het winkelcentrum in de Looierstraat. Loop dan rechts door de kleine passage naar het café).

Tijdens deze zeer gemakkelijke wandeling wandelen we eerst naar het imposante kasteel Haeren en dan langs de Golf- en Countryclub naar de buurtschap Retersbeek.


Via leuke paadjes en veldwegen lopen we naar de buurtschap Weustenrade en passeren we het mooie Kasteel Rivieren.
De terugweg wandelen we een mooi stuk langs de Geleenbeek en de Hoensbeek en via verrassende paadjes komen we weer in Voerendaal bij het mooie terras van het café. Neem zelf proviand mee voor onderweg, er staan veel zitbanken.