info@devlam.eu

Nieuwjaarsbijeenkomst zondag 12 januari 2020 Herkenbosch 6 km. (let op: aanmelden vereist)

Start 14:00 uur

Om 14:00 uur starten we met koffie/thee met een wafel.

Om ongeveer 15:00 uur vertrekken we voor een wandeling van ± 6 km. Bij terugkomst borrelen we in hetzelfde leuke zaaltje dat voor ons is gereserveerd.

Om ongeveer 17:30 uur is het dan etenstijd voor diegenen die zich hebben aangemeld.

Deze keer is er keuze uit:

- Limburgs zuurvlees met frites en salade 12,50

- Maaltijdsalade tonijn 14,50

- Flammkuchen, keuze uit twee soorten:   

   - spek & uien 8,50

   - geitenkaas 8,50

Let op: wel even voor 31 december doorgeven of je meewandelt en/of eet en wat je zou willen eten.

Info en aanmelden: info@devlam.eu


Wandeling Zondag 9 februari 2020 11,2 km

Start: 11:00 uur

Vertrekpunt: Kasteel Aerwinkel, Aerwinkelsallee 1(voorheen Burg. Geradtstraat 97) 6061 GT Posterholt      

Kasteel Aerwinkel te Posterholt werd in 1854 gebouwd door de bekende Roermondse bouwmeester Dr Pierre Cuypers. Het neogotische kasteeltje ligt, omgeven door een prachtig aangelegde Engelse landschapstuin, tussen Posterholt en buurtschap ’t Reutje. In deze mooie omgeving lopen we door het Munnichsbosch. Het Munnichsbos ligt ten zuiden van St. Odilienberg. Het gebied wordt ten oosten en westen begrensd door Posterholt en Montfort.

Het Munnichsbos (monnikenbos) is een smalle strook bos langs beide oevers van de Vlootbeek.
Dit oude natuurbos bestaat voor een deel uit ongerepte natuur. In het Munnichsbos lijkt de tijd dan ook stil te hebben gestaan. In het midden van het bos ligt een hoeve met historische tiendschuur, die nog altijd in originele staat is. Het bos is opengesteld voor het publiek.

Aan de rand van het Munnichsbos ligt de Munnichshoeve (ook wel Munnichshof genoemd) verscholen.

In het Munnichsbos is nog sprake van ongerepte natuur die men zijn gang laat gaan door oude dode en omgevallen bomen niet op te ruimen. Hiervan wordt dankbaar gebruik gemaakt door vele vogels, paddenstoelen, mossen en varens. Vooral spechten hebben het hier zeer naar hun zin. Zo zijn alle in Nederland voorkomende soorten, zoals de kleine en grote bonte specht, de groene en zwarte en de middelste bonte specht, vertegenwoordigd.

Na ongeveer 7 km komen we langs Landal landgoed Aerwinkel waar we kunnen pauzeren voor een hapje en drankje. Daarna lopen we 1,7 km over een laarzenpad om weer terug te keren naar de weg en naar Kasteel Aerwinkel waar we nog eventueel een drankje kunnen doen en dan hebben we er weer 11,2 km opzitten.