info@devlam.eu

Agenda

25 november 2018 - Route d'Amuse Valkenburg

Verzamelen: 11.45 uur                                                                                                            

Verzamelpunt: Station Valkenburg

Start: 12:00 uur - Startplaats nog onbekend. Dit omdat de routes op dit moment nog niet zijn bijgewerkt voor 2018

Ook dit jaar lopen we weer gezellig de Route d’Amuse. Welke route het gaat worden weten we nog niet omdat de routes nog niet zijn bijgewerkt van 2017 naar 2018 op de website van Route d’Amuse. Zo gauw als dat het geval is volgt nadere informatie, maar hou in ieder geval onze website in de gaten.
“Amuse-gueule” is de originele Franse benaming voor smaakpleziertjes. Heeft ons riviertje “de Geul” dan iets culinairs in haar naam? We zullen het beleven! Er zijn deze keer waarschijnlijk drie gevarieerde wandelingen beschikbaar waar wij uit kunnen kiezen voor € 11,95 per persoon.

De wandelingen gaan over doorgaans goed begaanbare wegen en paden. Onderweg gaan we genieten van vijf hapjes die de restaurateurs voor ons
hebben bereid. Hoewel handig, hoeven we de routes niet vooraf te bestellen. Op de dag zelf kunnen we ze bij een van de verkooppunten aanschaffen of á contant bij het 1e restaurant.
Voor meer info zie de website van Route d’Amuse            


9 december 2018 - Wandeling Maaseik - Aldeneik 11km

Start: 11.00 uur                                                                                                

Start: Bij Restaurant de Leeuwerik, Leeuwerikstraat 80 Maaseik, België.

Net ten westen van Roosteren ligt aan de overkant van de Maas het rustige dorp Aldeneik. Tijdens deze combinatie van natuur- en stadswandeling leer je de mooie omgeving van Maaseik kennen. Je wandelt meteen over leuke paadjes langs de Mynekomplas en dan passeer je de oude kerk van Aldeneik. Je loopt het oude centrum van Maaseik binnen en passeert de mooie St. Catharinakerk die je kunt bezoeken. Dan struin je over het oude Marktplein met statige panden en leuke terrasjes. Je loopt door de winkelstraat met leuke boetiekjes en via een wandelpad kom je bij het nieuwe winkelcentrum. De terugweg wandel je geruime tijd langs de Maas en over graspaden langs de grote Maasplas Herenlaak en de andere kant van de Mynekomplas. Via een rustige veldweg kom je weer bij de Maas en het café met terras waar je nog gezellig kunt genieten. Het is een heel gemakkelijke wandeling met veel water.