info@devlam.eu

Agenda


14 april 2019 - Wandeling Nederweert 10 km

Start: 11:00 uur

Startpunt: IJsboerderij Gommers, Eind 40 te Nederweert. Er is voldoende parkeergelegenheidweg)

Vandaag wandelen we voor velen onbekende maar mooie natuurgebied Rietbeek en de Banen van Europese Natuur 2000 in Nederweert. Vroeger lag het ven in een kaal bijna boomloos landschap. Bij de aanleg van de Rietbeek in 1992 is in de randen veel bos ontstaan. Vanuit de vogelkijkhut heb je een prachtig uitzicht over het ven en hun bewoners en gebruikers.
Onderweg passeren we ook de Tjongerjager en het Reuzenhert. Reusachtige metalen figuren die elk hun eigen verhaal vertellen. Na ongeveer tweederde van de wandeling strijken we neer bij het plaatselijke café voor een hapje en drankje.

28 april 2019 - Wandeling Hulsberg 5 km

Start: 11:00 uur

Startpunt: Hotel-restaurant Hof van Hulsberg, Klimmenerweg 8, Hulsberg. (Rij vlak voor het hotel R de parkeerplaats op).

Dit leuke ommetje is prima om de omgeving van Hulsberg te verkennen. We lopen een kleine boshelling omhoog en dan wandelen we over een mooi plateau met mooi uitzicht. Na een leuk stuk door het bos wandelen we via het buurtschap Wissengracht een mooie holle veldweg omhoog. Het laatste stukje wandelen we door Hulsberg langs het klooster en via het oude centrum passeren we de kerk. Aan het eind is een gezellig terras.